Aranıyor...
14 Nisan 2014 Pazartesi

XAMPP APACHE PORT 80 SORUNU VE ÇÖZÜMÜ

23:12

Windows bilgisayarımızda PHP tabanlı sitelerimizi çalıştırmak için apache server, php, mysql, phpmyadmin vb programları toplu halde yüklemek için xampp paketini kullanırız. Fakat kurulum sırasında veya sonrasında “Port 80 or 443 is already in use.” gibi bir hatayla karşılaşabiliriz.
Xampp paketinde Apache Server default olarak 80 portunu kullanır. 80 portu başka bir program tarafından kullanıldığı zaman Apache Server başlatma sırasında hata mesajı verir.
Bu hataya en yaygın olarak Skype programı sebep olur. Skype çalıştığı sırada 80 portunu kullanmak üzere ayarlanmıştır. Bu da Apache Server ile çakışmasına sebep olur.
Bu çakışmayı ortadan kaldırmak için Skype penceresinde; Araçlar – Seçenekler – Gelişmiş – Bağlantı yolunu izleyerek “Alternatif olarak, gelen bağlantılar için 80 ve 443 nolu portu kullan”seçeneğinin işaretini kaldırmalıyız. İşareti kaldırıp, Skype’ı tekrar başlattığımızda Apache Server Port 80 sorunu ortadan kalkmış olacaktır. (Tabii farklı bir uygulama hala 80 numaralı portu kullanmıyorsa.)


0 yorum:

Yorum Gönder